Hicham

Hicham

Tot mijn 19 jaar heb ik altijd heel hard gesukkeld met mijn overgewicht waardoor ik me altijd heel onzeker heb gevoeld. Ik voelde me zo onzeker dat ik tijdens warme zomerdagen een jas droeg om mijn lichaam te bedekken.
Ik herinner me de zomer 2013, toen was ik op mijn zwaarst. Op een bepaald moment durfde ik niet meer naar weggaan met vrienden omdat ik mij schaamde om hoe ik eruit zag. Samen gaan voetballen of sporten was geen optie want ik was altijd degene dat te traag of te snel buiten adem was.

Gaan zwemmen was zeker al geen optie meer aangezien ik zelfs als geen t-shirt meer durfde dragen. De mensen in mijn omgeving – vrienden en familie – werden hier ook mee de dupe van.

Het was diezelfde zomer dat ik ook besefte dat mijn overgewicht me belemmerde in alles wat ik wou doen. Op dat moment heb ik de klik gemaakt om gezonder te gaan leven.

Na 1 jaar lopen in combinatie met gezonder eten ben ik afgevallen van 105 kg naar 72 kg. Dit leek voor mij eerst onmogelijk en hierdoor was ik nog gemotiveerder en heb ik nieuwe doelen opgesteld.

Mijn volgende doel was aankomen in spiermassa. Het was ook altijd mijn droom geweest om in de topsport te belanden en van mijn passie mijn job te maken. Niks leek meer onmogelijk aangezien ik hetgeen wat voor mij het zwaarst leek al had bereikt.

2 jaar later en 15 kg zwaarder in spiermassa had ik uiteindelijk mijn doel bereikt. Mijn droom als topsporter heb ik spijtig genoeg moeten opgeven wegens blessures die ik heb opgelopen tijdens een ongeval en wegens sportblessures.

Nu enkele jaren later help ik mensen om hun doelen te bereiken. Er is niets dat mij meer voldoening geeft dan dit. Het gevoel dat ik krijg na een lichaamstransformatie is onbetaalbaar.

Fitness is voor mij dus veel meer dan gewoon een sport. Het is mijn passie. Mijn doel is om uit te groeien tot een van de beste coaches. Ik ben blij dat ik van mijn passie mijn job heb kunnen maken en deel uitmaak van een topteam.